Idén nyáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Diagnosztikai Világbajnokság az InSimu és az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (IFMSA) együttműködésében.

Az online csapatverseny a világ különböző pontjain lévő orvostanhallgatóit egyesíti játékos formában, lehetőséget adva számukra, hogy klinikai tudásukat nemzetközi szinten hasonlítsák össze társaikkal. A kezdeményezés célja, hogy felvegye a harcot a félrediagnosztizálással szemben, amely komoly problémát jelent az egészségügyben, valamint ösztönözze a leendő orvosokat az együttműködésre, közös gondolkodásra.

Ebben az évben a versenynek kiemelt jelentősége van. Az elmúlt hónapok hatalmas kihívás elé állították az orvosi egyetemeket, oktatókat és hallgatókat egyaránt a koronavírus okozta egyetemi bezárások miatt. A klinikai oktatás felfüggesztése miatt a hallgatóknak online, távoktatás keretében kellett, valós betegekkel szerzett tapasztalat nélkül kellett fejleszteniük klinikai tudásukat és készségüket. 

Az egyetemi bezárások idején az InSimu szimulált virtuális betegei több mint 42 ország egyetemein támogatták a standardizált klinikai távoktatást és teljesítménymérést több mint 420,000 virtuális beteg találkozást biztosítva. Az oktatók számára kialakított platformunkkal többek között Olaszországban, Portugáliában, Litvániában és az Egyesült Államokban is hatékonyan tudtuk biztosítani egyetemi partnerink számára a klinikai képzés folytonosságát az elmúlt hónapokban. A tanulmányi szemeszter végével azonban nyáron a játéké a főszerep.

“Tudjuk, hogy a koronavírus okozta helyzet hatalmas nyomást jelentett az orvosi egyetemek számára világszerte. Különösképpen ebben az időszakban, a szórakoztató, biztonságos és játékos tanulásnak fontos szerepe van a feszültség oldásában. A verseny nemzetközi szinten segíti az orvostanhallgatók kapcsolódását, megteremti a virtuális teret a közös munkára, gondolkozásra, és az egymástól való tanulásra. Büszkék vagyunk arra, hogy az IFMSA-vel közösen biztosítani tudjuk ehhez a gamifikált platformot.”

– Dr. Tóth Gábor, ügyvezető igazgató

A nemzetközi versenyben 2-3 fős orvostanhallgatói csapatok mérik össze tudásukat az InSimu Patient alkalmazás virtuális betegeinek eseteinek megoldásával. A cél, hogy a lehető legpontosabban, a nemzetközi protokollok által előírt, bizonyítékon alapuló diagnosztikai útvonal követésével helyesen derítsék ki, hogy mi a virtuális beteg diagnózisa. Ugyanakkor fontos, hogy idő-és költséghatékonyan tegyék mindezt. A verseny igazi kihívása, hogy időnyomás alatt kell teljesíteni a feladatot, amely a valós klinikai munka során is jelen lesz a leendő orvosok életében.

A Diagnosztikai Világbajnokság az elmúlt két évben is nagy sikert aratott. Tavaly 49 ország 104 egyeteméről 213 hallgatói csapat mérte össze tudását.

A legjobban teljesítő csapatok Amazon ajándékutalványt és InSimu Premium előfizetést nyerhetnek, valamint a legaktívabb egyetem hallgatói InSimu egyetemi előfizetést nyerhetnek az egész kar számára.

Az érdeklődő hallgatók a verseny weboldalát regisztrálhatnak Augusztus 3-ig: http://www.diagnostic-championship.com/