Media

Want to read more about our project? Check what others said about us.

PUBLISHED ON APRIL 3, 2017

Microsoft-vezér: A végső számítógép láthatatlan lesz

"Találkoztam az egyik Imagine Cup résztvevővel, az InSimuval, és a csapat egészen lenyűgöző dolgokat talált ki. Egy orvos belevetette magát a digitális technológiákba, és talált egy megoldást arra, hogy széles körben elérhetővé tegyék a diagnosztikát páciensek szimulálásával. Így a diákok virtuális betegeken gyakorolhatnak, mint a pilóták a repülőgép-szimulátorban."

Balázs Tóth Index
Alt

PUBLISHED ON JUNE 13, 2017

A Magyar Feltalálók napja alkalmából az RTL Klub Reggeli című műsorában készítettek velünk riportot

RTL Klub

PUBLISHED ON MAY 31, 2017

Mi az a beteg-szimulációs app!? Te tudod?

"Az InSimu küldetése, hogy a betegszimulációs megoldásával nemzetközi szinten segítse a diagnosztikai oktatást. Ennek fontos lépése volt a Debreceni Egyetemen lezajlott pilot kurzus."

Gabor H insiderblog.hu

PUBLISHED ON JUNE 5, 2017

Új fejezetet nyithat az oktatásban a magyar fiatalok ötlete

"Tavaly júliusban írtunk először az InSimu Patient nevű alkalmazásról, amelynek magyar megalkotói akkor éppen a Microsoft diákoknak szóló, nemzetközi startup-versenyének véghajrájában szerepeltek. Az Imagine Cup seattle-i döntőjén 35 csapat szállt versenybe, az InSimu Patient pedig kategóriájában harmadik lett."

Márta Kovács 24.hu

PUBLISHED ON AUGUST 25, 2016

Appot adnának az orvosok kezébe, hogy ne a betegeken gyakoroljanak

"Az egészségügy és az orvosképzés egyaránt nagyon drága mulatság, és minden olyan próbálkozás, amely elősegíti a hatékonyságnövelést, emberéleteket menthet. A betegségek kis eltéréssel ráadásul mindenhol ugyanazok, így az app globális szinten segíthetné az orvosok munkáját és az orvostanhallgatók felkészülését."

Szabolcs Varga HVG

PUBLISHED ON MAY 26, 2017

Egy startup ötlettől a megvalósításig - újabb mérföldkőhöz ért az InSimu orvosképzést támogató projektje

"Lezajlott az első, InSimu Patient beteg-szimulációs appal támogatott, kreditpontos diagnosztikai kurzus a Debreceni Egyetemen. A debreceni orvostanhallgatók elsőként tesztelhették a Microsoft világversenyén díjazott, orvosképzést támogató megoldást."
 

InSimuBlog webbeteg.hu

PUBLISHED ON NOVEMBER 11, 2016

Jó hír betegeknek és orvosoknak: javulhat a betegbiztonság

"A diagnózisalkotás minden esetben összetett folyamat, hiszen szinte az összes eset egyedi, ráadásul a magabiztos orvosi vélemény előfeltétele a megfelelő gyakorlat elsajátítása. A rutinra azonban több okból is nehéz szert tenni a magyar oktatási rendszer keretein belül. Ezt nemcsak az oktatók, hanem az orvostanhallgatók is tudják, ezért is merült fel az igény egy hatékonyabb megoldásra. Mutatjuk, milyen ötlete van a problémára négy fiatalnak, akik játékos alkalmazásukkal próbálnak javítani a helyzeten."

Webbeteg - M. J.

PUBLISHED ON NOVEMBER 17, 2016

Ha ez tüdőgyulladás lenne, mindenki fel lenne háborodva

"Az orvosokból, kódolókból és marketingesekből összeálló kiscég egy olyan alkalmazást fejleszt, ami játékosítási alapon hoz virtuálisan éles orvos-páciens helyzetbe hallgatókat és rezidenseket."

Jászberényi Attila - Forbes.hu

PUBLISHED ON AUGUST 14, 2016

Virtuális páciens segíti az orvostanhallgatókat Debrecenben

MTVA

PUBLISHED IN AUGUST 2016

Versenyben a magyar diagnosztikai app

"Az InSimu Patient új kapukat nyithat az egészségügyi oktatás előtt, a felhasználók az alkalmazás segítségével virtuális környezetben gyakorolhatják a diagnosztizálási folyamatokat."

Flóra Gondár PCWorld, Vol. 25, No. 8

PUBLISHED ON AUGUST 18, 2016

Terápia az orvosképzésnek

"Hatékonyabbá és gazdaságosabbá teheti a betegellátást az InSimu Patient alkalmazása - vallja az egyik alapító, Tóth Gábor, aki társaival nemrég rangos díjat vehetett át a Microsoft seattle-i startupversenyén."

Viktor Lengyel Heti Válasz, Vol. XVI, No. 33

PUBLISHED ON AUGUST 9, 2016

A diagnosztikus oktatás modernizálása

"A Debreceni Egyetemen kezdődhet ősszel a világsiker orvosi diagnosztikai alkalmazás tesztelése."

LSz University of Debrecen

PUBLISHED ON AUGUST 12, 2016

Ez a magyar app forradalmat csinál az orvosképzésben

"Hat év. Ennyi ideig koptatja – jó esetben – egy magyar orvostanhallgató az egyetem padjait. Ezalatt óriási mennyiségű ismeretre tesz szert az emberi testről, a betegségekről, a gyógyításról – papíron. De vajon mennyit gyakorolhatja, hogy hogyan kell kikérdezni egy beteget a panaszairól? Hogy mi alapján válasszon a CT vagy az MRI-vizsgálat között? Hogyan juthat el a lehető legrövidebb idő alatt a helyes diagnózisig?"

Emese Dudics Éva Magazin

PUBLISHED ON JULY 29, 2016

Magyar orvostanhallgatók hódítják meg a Microsoftot

"Az InSimu virtuális valóságban és tableten képez igazi orvosokat, és az alapötlete abszolút valós, és véresen komoly problémából született. Minden kórházas tévésorozat egyik alapvető sztoriszála, amikor az orvosi egyetemről az igazi betegek közé kerülő rezidensek rádöbbennek, hogy mostantól élet és halál múlik egy-egy döntésükön. A tévében ebből dráma van, önmarcangolás, konfliktusok, és emberhalál. A debreceni egyetemről indult InSimu (a csapatban van két éppen most végzett orvos, programozó, és marketinges is) úgy gondolta, bőven elég az első három, és jobb nem megvárni a negyediket."

Zsolt Hanula Index

PUBLISHED ON AUGUST 8, 2016

Virtuális betegen gyakorolhatják a diagnosztizálást a jövő doktorai

"Az orvosi diagnosztika oktatását megújító szoftvert, amellyel a fejlesztők rangos díjat nyertek a Micro­soft versenyén, a szakértők tudományos szempontból is forradalminak nevezték."

Éva Haiman Magyar Idők

PUBLISHED ON JUNE 30, 2016

Világsiker kapujában a debreceni
orvostanhallgatók appja

"Az Imagine Cup a világ legnagyobb, diákoknak tartott innovációs versenye, amin egyetemista csapatok mutatnak be okostelefonos appokat, online szolgáltatásokat, meg minden hasonlót, amikkel mostanában milliárdos üzleteket szoktak csinálni kollégiumi szobákból elindult startupok. Idén az orvos végzettségű PhD-hallagtókból, és végzős szoftverfejlesztő és marketinges hallgatókból álló debreceni InSimu csapata nyerte a magyar selejtezőt, aztán magabiztosan jutottak túl az európai regionális válogatón is..."

Zsolt Hanula Index

PUBLISHED ON JULY 11, 2016

Hiába hibázol, nem hal bele senki: egy lépésre a világsikertől a magyar csapat

"Még csak az esélylatolgatás zajlik, de lehet, hogy kettőt pislogunk, és a világ minden táján a magyar fiatalok applikációját használják majd az orvosi egyetemek diákjai."

Márta Kovács 24.hu

PUBLISHED ON APRIL 22, 2016

Microsoft Imagine Cup

"A budapesti döntőn debütál a MeDcases applikáció, mely a 21. század legmodernebb technológiáinak segítségével forradalmasítja az orvosi klinikai diagnosztikia oktatását"

MTVA